Elke organisatie staat voor andere uitdagingen. Ongeacht het organisatievraagstuk; ons doel is om werknemers en teams in hun kracht te zetten, beter te laten presteren en meer werkplezier te laten ervaren. Dit kan op individueel-, team- of organisatieniveau. Om het optimale te bereiken doorlopen we de volgende fasen op alle niveaus. 


Inventarisatie ontwikkelvraagstuk
Om op organisatieniveau aan ontwikkeling te kunnen werken beginnen we met het inventariseren van het ontwikkelvraagstuk. Door zoveel mogelijk informatie in te winnen kunnen we de strategie bepalen en de invulling van onderstaande fasen.

Persoonlijke ontwikkeling
We beginnen onze ontwikkelprogramma's bij wat een organisatie echt onderscheidend maakt; de mensen. Hierbij maken we altijd gebruik van de zelfontwikkelingsmethodiek Birkman. Een ijzersterk en wetenschappelijk gefundeerde methodiek. Aan de hand van een heldere rapportage, geven we de werknemers op individueel niveau inzichten over waar ze energie van krijgen, wat hen uniek maakt, wat ze van hun omgeving nodig hebben en hoe zij dit kunnen managen

Door deze inzichten komen medewerkers letterlijk in beweging, maken zij bewustere keuzes,  krijgen zij regie over hun persoonlijke ontwikkeling en leren zij wie ze écht zijn. Dit alles draagt bij aan preventie, duurzame inzetbaarheid, werkplezier, mobiliteit en kwaliteit. 

Afbeelding3.png

Teamontwikkeling
Afhankelijk van het ontwikkelvraagstuk zal Advantage trainingen en teamsessies organiseren. Met alle individuele gegevens, vormen we een teamrapportage. Hierin wordt duidelijk wat de cultuur van het team is, wat het team uniek maakt en waar de verschillen zitten. Ook wordt inzichtelijk waar het team behoeften aan heeft, hoe er effectiever samengewerkt kan worden en hoe er efficiënter gecommuniceerd kan worden. Daarnaast helpen we de manager van dit team om hen nog beter aan te sturen en te coachen. 

Afbeelding4.png

Organisatie ontwikkeling
Alle gegevens die we vanuit de Birkman rapporten hebben op individueel- en teamniveau gebruiken we om te komen tot een organisatie analyse. Hierin wordt duidelijk welke bedrijfscultuur de organisatie kent en wat voor soort type werknemers er vooral vertegenwoordigd zijn. Of gaan we dieper in op hoe de werknemers zullen reageren op organisatieveranderingen en hoe je hier als MT of DT het beste mee kan omgaan.

Afbeelding5.png

Organisatie advies
Nu je als organisatie of team het gedrag en behoeften van je werknemers te kennen ben je als werkgever in staat het optimale uit je organisatie te halen. In deze afrondende fase adviseren we op elke manier alle kennis en ontwikkelingen te borgen in de organisatie. 


We vertellen je graag meer over hoe we waarde toevoegen door de ontwikkeling van je werknemers