Bedrijven investeren in allerlei ontwikkelmogelijkheden voor hun medewerkers. Zonder een bepaalde mate van zelfkennis behaal je met deze investeringen vaak niet een effectief en duurzaam resultaat. Advantage gaat wél voor een duurzaam resultaat. Daarom doorlopen de ontwikkeltrajecten altijd de volgende stappen.


Inventarisatie ontwikkelvraagstuk
Het eerste gesprek benutten we vooral om het ontwikkelvraagstuk te achterhalen. Vervolgens gaan we naar de tekentafel en maken we een passend voorstel. Na akkoord maken we een planning en gaan we aan de slag.

Persoonlijke ontwikkeling
We starten al onze trajecten op individueel niveau. Want betere prestaties beginnen bij meer inzicht bij de medewerkers zelf. We maken gebruik van een exclusieve en wetenschappelijk onderbouwde ontwikkelmethodiek. Zo spreekt iedereen dezelfde taal.  

Afbeelding3.png

Teamontwikkeling
We maken een analyse van het team en houden daarbij rekening met de krachten van individuen. We keren de dynamiek van het team volledig binnenste buiten. De krachten, blinde vlekken en de dynamiek wordt hier direct duidelijk.

Afbeelding4.png

Borging en Advies
We gaan ten alle tijden voor een duurzaam resultaat. Daarom is borging een vast onderdeel van onze trajecten. We adviseren het management hoe het team nog sterker te maken is en hoe een beter aansluiting gevonden kan worden bij wat medewerkers nodig hebben om in hun kracht te kunnen blijven staan. Als wij straks de deur uit zijn, ligt de kennis binnen jullie organisatie.


We vertellen je graag meer over hoe we waarde toevoegen door de ontwikkeling van je werknemers