Zo maak jij van 2019 jouw jaar!

Het gebeurt steeds vaker dat aan het einde van het jaar de balans wordt opgemaakt. Hoe zag jouw jaar er eigenlijk uit? Heb je genoeg aandacht gehad voor je dromen en ambities? Heb je kansen laten liggen? Heb je genoeg aandacht en tijd besteed aan je gezin? En wat ga je volgend jaar anders doen om een ander resultaat te bereiken? Met onderstaande uitgangspunten maak je van 2019 jouw jaar!

Omdenken van je ‘zwakke’ eigenschappen: Zwakke eigenschappen, we hebben ze allemaal. We focussen ons op het verbeteren van deze ‘zwakke eigenschappen’. Dat gaat soms veel lastiger dan van te voren gedacht. Zelf geloof ik niet in zwakke eigenschappen, wel in niet voldoende ontwikkelde competenties of kennis. Eigenschappen zijn een onderdeel van onszelf en vaak lastig te veranderen. Veel beter werkt het om te accepteren dat je bepaalde eigenschappen hebt en door te omdenken het een positieve en waardevolle lading te geven. Een voorbeeld; krijg je te horen dat je vaak te weinig emoties toont? Waarschijnlijk ben je juist goed in staat hoofd- van bijzaken te scheiden en een professionele houding aan te nemen.

Investeer in jezelf: Zet jezelf in het centrale punt in je leven. Werken aan een betere versie van jezelf of werken aan je dromen en ambities vraagt om tijd, aandacht en toewijding. Je zal veel moeten trainen om uiteindelijk te komen waar je wil zijn. Laat de kans om jezelf te ontwikkelen niet van anderen afhangen. Dit hoeven helemaal geen lange, tijdrovende en dure opleidingen te zijn. In trainingen en persoonlijke trajecten kan je enorm veel en effectief leren. Gun jezelf een mooie ontwikkeling in het nieuwe jaar!

‘Laat de kans om je te ontwikkelen niet van anderen afhangen’

Omring je met mensen met dezelfde energie: Zorg dat je mensen om je heen verzamelt waar je van kan leren en waar je vraagstukken kan neerleggen. Die een vernieuwende kijk hebben zaken en inspirerende dingen realiseren. Deze energie stelt je in staat je te ontwikkelen en te groeien. En daarbij; je bent een kopie van de zeven mensen in je leven met wie je de meeste tijd doorbrengt. Misschien komt het wat dichtbij, maar denk daar eens over na. De zeven mensen in je leven en hoe zij al dan niet bijdragen aan het realiseren van je dromen.

Zorg voor een hoger energieniveau: Met een hoger energieniveau kan je meer aan. Niet alleen in de letterlijke zin zodat je meer taken aankan of meer werk kan verzetten. Het helpt je ook om betere keuzes te maken, veerkrachtiger te zijn, helder na te denken en te groeien. Voeding, voldoende slaap en een actieve levensstijl dragen hier enorm aan bij.

Enjoy the ride: De weg naar je doel toe, het proces, kan soms vol zitten met gaten in de weg of juist met hoge toppen. Hoe jouw weg er ook uitziet, probeer er van te genieten. Van elke fout, situatie of persoon kan je leren. Maak van 2019 jouw jaar!

Weten wat Advantage voor je ontwikkeling kan betekenen? Stuur een e-mail naar info@advantage-advies.nl