Valentijnsdag: Hoe zelfliefde begint bij persoonlijke ontwikkeling

Op Valentijnsdag geven geliefde elkaar iets meer aandacht om hun liefde voor elkaar te uiten. Het was Paus Gelasius I die in het jaar 496, 14 februari de dag van de heilige Valentijn uitriep. Als het gaat over liefde dan wordt er vaak gezegd dat je eerst van jezelf moet leren houden voordat je in staat bent liefde te geven of te delen met anderen. Het begint dus bij zelfliefde. En laat dat nu juist in de huidige maatschappij en tijdsgeest moeilijker zijn dan ooit.

'Self-love is the source of all our other loves' - Pierre Corneille

Vandaag de dag leven we in een maatschappij die ons steeds maar vertelt dat we niet goed genoeg zijn, niet succesvol genoeg, niet slank genoeg, niet rijk genoeg. Het is dus niet verrassend dat velen onder ons worstelen met zelfliefde en het moeilijk vinden onszelf te aanvaarden zoals we zijn. 

Zelfliefde is het waarderen van jezelf inclusief alle mooie en minder mooie kanten die je hebt. Door met minder waardeoordeel naar jezelf en anderen te kijken ben je in staat enorm veel rust te creëren. Rust in je hoofd maar ook fysieke rust dat je uitstraalt. Ook zal je veel dichter bij jezelf komen te staan. Het is simpelweg goed wie je bent. De belemmerende gedachten worden minder en milder. Het vertrouwen in jezelf daarentegen zal groeien. Bij Advantage zijn we van mening dat zelfliefde een vak zou moeten zijn op school en een onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden bij bedrijven.

Weten wat je waarden zijn, wat je verhaal is, welke factoren invloed hebben gehad op de persoon die je nu bent. Weten wat je talenten zijn, wat je belangrijk vindt en accepteren wat je minder mooie kanten zijn van jezelf. Het zijn nogal wat zaken die je te onderzoeken hebt om hier de antwoorden op te vinden. Gelukkig bestaan er tools en methodieken die je kunnen helpen dit leerproces te versnellen. Bij de ontwikkelprogramma’s die we voor bedrijven maken, gebruiken we de ontwikkelmethodiek Birkman.

‘Bij Advantage zijn we van mening dat dit een vak moet zijn op school’

Bedrijven die persoonlijke ontwikkeling van medewerkers aandacht geven zien dat medewerkers letterlijk in beweging komen, dat ze bewustere keuzes maken, dat ze meer regie krijgen over hun persoonlijke ontwikkeling en leren zij wie ze écht zijn. Dit alles draagt bij aan preventie, duurzame inzetbaarheid, werkplezier, mobiliteit en kwaliteit. Voor bedrijven een ongekend rendement.

Nieuwsgierig naar de manier waarop we bij Advantage waarde toevoegen voor je bedrijf door de ontwikkeling van werknemers?