Weten wat je talenten zijn? Dit helpt je opweg!

Het kan soms lastig zijn om je eigen talenten te ontdekken en te omarmen. Veel mensen vinden het benoemen van de punten waar ze niet goed in zijn veel gemakkelijker dan het benoemen van de punten waar ze goed in zijn en waar hun talenten liggen. Toch is het belangrijk om te weten wat je talenten zijn. Niet alleen voor je loopbaan carrière maar ook om te zorgen dat je met plezier en vanuit je talenten kan werken. Lees hieronder vier manieren die je kunnen helpen je talenten te achterhalen.

 #1 Analyseer je successen

Door je geboekte successen eens goed uit te pluizen kan je analyseren of er patronen te herkennen zijn. Welke bijdrage had jij aan het succes? In welke situatie heb je het fijnste gewerkt? Wat had jij in deze situaties meer of beter onder controle dan anderen in je team? Wanneer je al deze successen opschrijft, zal je zien dat er een rode draad te vinden is van de dingen waar je energie van krijgt en op welke punten je kracht ligt.

#2 Vraag het anderen

Omdat het soms lastig is om je sterke punten te benoemen, kan je het ook anderen laten doen. Collega’s die nauw met je samenwerken, je partner met wie je samenleeft, je ouders of vrienden die je al langer kennen; ze kennen je vast op een andere manier dan dat jij jezelf kent. Op internet zijn templates te vinden zoals het 360 graden feedback formulier. Laat 5 mensen die dicht bij je staan dit formulier eens invullen en ga het gesprek met ze aan. Het levert vast verassende inzichten op.

Gun jezelf meer duidelijkheid over je krachten en investeer in je persoonlijke ontwikkeling.

#3 Geef je sterke punten aandacht

Alles wat aandacht krijgt groeit. In plaats van veel energie te steken in het ontwikkelen van je zwakke punten en ergens in het midden uitkomen, probeer eens meer aandacht te besteden om je sterke punten nog verder te ontwikkelen. Dit zorgt voor een onderscheidend vermogen.

#4 Investeer in een methodiek die deze inzichten geeft

Zelf op onderzoek uitgaan kan je veel opleveren. Toch kan het soms beter zijn om hiervoor een professional in te schakelen. Er bestaan verschillende methodieken die je helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Bij Advantage werken we bijvoorbeeld met de Birkman methodiek. In een prachtig rapport krijg je inzicht in je sterke kanten, waar je energie van krijgt, welke werkomgeving bij je past, wat je nodig hebt van een werkomgeving of leidinggevende. Gun jezelf meer duidelijkheid over je krachten en investeer in je persoonlijke ontwikkeling.