Nieuw leiderschap; ben jij er al klaar voor?

De druk op werknemers en organisaties om langdurig goed te presteren wordt steeds hoger. Omdat we langer moeten doorwerken en werk en privé in elkaar overlopen, wordt het steeds noodzakelijker dat werknemers de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

En dan is er nog de steeds sneller veranderende wereld om ons heen. We leven in een boeiende tijd waarin globalisering, digitalisering en technologie in rap tempo bepalend worden. De onvoorspelbaarheid en het verandertempo nemen toe. Veel bedrijven zijn zoekend hoe hier mee om te gaan. Het vraagt een heel andere mindset, competenties en een ander soort leiderschap. Nieuw leiderschap.

‘Weten waar iemands kracht ligt, waar iemand energie van krijgt, hoe iemand reageert, wat iemand nodig heeft en welke dynamiek dit vervolgens weer op het team heeft.’

Bij nieuw leiderschap is er meer autonomie lager in de organisatie zodat zelfstandige teamleden meteen kunnen doen wat nodig is om te reageren op veranderingen. Dit betekent ook dat teamleden vaak dichter bij de klant staan en dat de kennis daar zit. Nieuw leiderschap gaat veel meer over jezelf goed kennen, out of the box kunnen denken, persoonlijk leiderschap, risico’s durven nemen, de juiste vragen stellen, flexibel zijn en misschien wel het allerbelangrijkste, in staat zijn om het team in haar kracht te zetten. En om je team in haar kracht te zetten moet je elkaar heel goed kennen. Weten waar iemands kracht ligt, waar iemand energie van krijgt, hoe iemand reageert, wat iemand nodig heeft en welke dynamiek dit vervolgens weer op het team heeft.

 Afgelopen jaren kwamen we te veel mensen tegen die zichzelf in de basis niet kende. Ogenschijnlijke simpele vragen als; wat maakt je uniek en waar krijg je energie van, konden niet worden beantwoord. Het is ook bijzonder lastig om te bedenken wat je wil, waar je voor staat en wat je nodig hebt als je jezelf niet goed kent. Laat staan dat je vervolgens vanuit het nieuwe leiderschap een team tot topprestaties moet brengen. Er is werk aan de winkel!

‘Ga eens eerlijk na binnen je bedrijf, binnen je team, zijn jullie klaar voor de toekomst en nieuw leiderschap?’

Het is belangrijk dat leidinggevende en teams inzicht krijgen in hun krachten maar juist ook wat ze nodig hebben van hun omgeving om het beste uit zichzelf en het team te kunnen halen. We gunnen iedereen duidelijkheid over hun eigen persoonlijkheid en de dynamiek die dit met zich meebrengt. Weten waarom je reageert zoals je doet, weten wat je uniek maakt, weten wat je nodig hebt van je team of leidinggevende om het beste uit jezelf te halen en om optimaal te kunnen presteren. Vanuit deze overtuiging helpen we organisaties met programma’s die echt het verschil kunnen maken.

‘Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers levert een ongekend rendement op.’

Ga eens eerlijk na binnen je bedrijf, binnen je team, zijn jullie klaar voor de toekomst en nieuw leiderschap? Weten jullie wat het team uniek maakt en waar de blinde vlekken liggen?

Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers levert een ongekend rendement op.

We denken graag met je mee.

Neem contact op via info@advantage-advies.nl of laat hieronder een berichtje achter.