Blue Monday? Bue Monday!!

Het is vandaag officieel de meeste deprimerende dag van het jaar. De dagen zijn kort en donker, we komend te weinig buiten en slepen onszelf de dagen door. Het is de eerste dag van de week, weinig energie, niet vooruit te branden, goede voornemens die niet gelukt zijn en de vakantie lijkt nog ver weg. Toch zijn er mogelijkheden om deze dag door te komen. 

Kietel jezelf

Maak het jezelf zo leuk mogelijk. Doe vandaag de dingen waar je de meeste energie van krijgt! Rij een blokje om voor dat lekkere croissantje, zet een muziekje op, gooi netflix aan of neem even de tijd voor een goed gesprek met je collega. De dingen die ‘moeten’ kunnen wel een dag wachten. De was, je administratie of een slecht nieuwsgesprek; bewaar dat maar voor morgen.

Gedachten hebben veel meer invloed op je gedrag dan dat je denkt. Meer inzicht en controle over je gedachten kunnen je ver brengen.

 Geef complimenten 

Het is bewezen dat het geven van complimenten en glimlachen daadwerkelijk bijdragen aan een geluksgevoel. Deel vandaag lekker veel complimenten uit en je zal zien welk effect het op je heeft. 

Uiteindelijk bepaal jij zelf of je Blue Monday effect laat hebben op je dag.

Train je mindset

Uiteindelijk bepaal jij zelf of je Blue Monday effect laat hebben op je dag. Het is ooit bedacht door een PR-bureau om vroeg boekingen van vakanties te stimuleren. Jij bepaalt uiteindelijk welke gedachten en welk gevoel je hierbij hebt. Gedachten hebben veel meer invloed op je gedrag dan dat je denkt. Meer inzicht en controle over je gedachten kunnen je ver brengen. Laat je niet gek maken door alles wat je hoort over Blue Monday en geniet van deze mooie dag!

Wil je meer weten over het trainen van je mindset en de invloed van gedachten? Het is een onderdeel van onze programma's. www.avantage-advies.nl