HR finders en Advantage slaan met een samenwerking de handen ineen

Cynthia Stam – medeoprichter HR finders: ‘Een duurzame aanpak bijvoorbeeld vinden wij enorm belangrijk, we geloven dat mensen het verschil kunnen maken als ze op de juiste plek werken. Een plek waar ambitie, talent en visie samenkomen. We gaan voor de beste HR professionals, maar bieden ook dat beetje extra. We willen de kandidaten een goede start bieden op hun nieuwe werkplek.’

Laura van Velzen – oprichter Advantage:  ‘Jezelf goed kennen is daarbij een must. Weten wat je nodig hebt om het maximale potentieel uit jezelf te halen.  HR finders biedt de mogelijkheid een geplaatste kandidaat een kort en krachtig ontwikkeltraject bij Advantage mét een wetenschappelijk onderbouwd assessment en een consult af te laten nemen. Met deze kennis over jezelf maak je een kick-start binnen je nieuwe werkomgeving. Een win-win voor zowel de geplaatste kandidaat als het bedrijf waarin deze HR professional komt te werken.’

Hoe goed zorgen wij voor onze topsporters ná de topsport?

Wat hebben we van ze genoten, de olympische kanjers die ons land hebben vertegenwoordigd in Zuid-Korea. Urenlang sportbeleving van het hoogste niveau. Nergens ligt intens verdriet en intens geluk zo dicht bij elkaar als op de Spelen. De Olympische sporters zijn inmiddels thuis. In alle geboorte- en woonplaatsen worden zij gehuldigd en geprezen om hun fantastische prestaties. Sommige van hen maken zich zelf alweer op voor de laatste wedstrijden van dit seizoen.

Elke topsporter zal het ‘zwarte gat’ in meer of mindere mate gaan ervaren.

Na de Olympische Spelen stoppen ook veel atleten hun sportieve carrière. Jarenlang hebben zij alles gegeven en gelaten. Dag in dag uit hebben zij bloed, zweet en tranen gezien om uiteindelijk op de Spelen ons land te mogen vertegenwoordigen. Enkele lukte het, maar vele ook niet. Degene die kiezen voor een nieuwe carrière gaan veel nieuwe uitdagingen tegemoet. Want elke topsporter zal het ‘zwarte gat’ in meer of mindere mate gaan ervaren.

We kennen allemaal de heftige gevallen van oud-topsporters die zichzelf verliezen in drugs- of gokverslavingen. Zoekend naar de rush die ze hebben mogen ervaren gedurende hun topsportcarrière. Maar het grootste deel van de topsporters zal het zwarte gat ervaren als een uitdagende overgang van topsport naar het ‘gewone’ leven.


Natuurlijk weet je dat je waarschijnlijk iets meer doorzettingsvermogen hebt dan gemiddeld en dat je kan omgaan met tegenslagen, maar in welke context moet dit geplaatst worden wanneer het enige referentiekader topsport is?

Jarenlang heeft alles in het teken gestaan van slecht één doel. Elke dag meerdere trainingen afwerken om sterker te worden, explosiever te worden en om beter te worden. Tot de dag dat de topsporter heeft besloten dat het genoeg is geweest. Omdat het tijd is voor andere dingen in het leven of semi gedwongen omdat de leeftijd het niet meer toelaat zoveel arbeid van het lichaam te vragen. Dan zijn de banden met de bond, het team, het schema en de structuur doorgeknipt. Wanneer het dan maandagochtend is, waar moet je beginnen? Een opleiding gaan volgen of toch gaan werken? Wat kan je eigenlijk allemaal? Natuurlijk weet je dat je waarschijnlijk iets meer doorzettingsvermogen hebt dan gemiddeld en dat je kan omgaan met tegenslagen, maar in welke context moet dit geplaatst worden wanneer het enige referentiekader topsport is?

We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de transitie vanuit topsport naar de gewone maatschappij soepeler te laten verlopen. Elke partij die zich bezig houdt met topsporters mag zichzelf afvragen of het voldoende bijdraagt aan dit vraagstuk.

We hebben een gezamenlijke verantwoordelijkheid om de transitie vanuit topsport naar de ‘gewone maatschappij’ soepeler te laten verlopen.

Terug naar de basis helpt hierbij. De topsporter zal zichzelf opnieuw moeten leren kennen. Want als topsporter moet je leren dat topsport je persoonlijkheid niet is. Wat zijn je waarden, je overtuigingen, wat maakt je uniek, waar krijg je energie van en wat heb je van je omgeving nodig. Maar ook; welke competenties neem je mee, hoe gebruik je je topsport mindset in een andere setting en welke waarde creëer je door dit mee te nemen in een bedrijf? Wanneer topsporters dit van zichzelf weten staan zij vol zelfacceptatie en zelfvertrouwen in hun nieuwe leven. Van ongekende waarde voor de maatschappij en het bedrijfsleven. 

Name *
Name

Nieuw leiderschap; ben jij er al klaar voor?

De druk op werknemers en organisaties om langdurig goed te presteren wordt steeds hoger. Omdat we langer moeten doorwerken en werk en privé in elkaar overlopen, wordt het steeds noodzakelijker dat werknemers de mogelijkheid krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

En dan is er nog de steeds sneller veranderende wereld om ons heen. We leven in een boeiende tijd waarin globalisering, digitalisering en technologie in rap tempo bepalend worden. De onvoorspelbaarheid en het verandertempo nemen toe. Veel bedrijven zijn zoekend hoe hier mee om te gaan. Het vraagt een heel andere mindset, competenties en een ander soort leiderschap. Nieuw leiderschap.

‘Weten waar iemands kracht ligt, waar iemand energie van krijgt, hoe iemand reageert, wat iemand nodig heeft en welke dynamiek dit vervolgens weer op het team heeft.’

Bij nieuw leiderschap is er meer autonomie lager in de organisatie zodat zelfstandige teamleden meteen kunnen doen wat nodig is om te reageren op veranderingen. Dit betekent ook dat teamleden vaak dichter bij de klant staan en dat de kennis daar zit. Nieuw leiderschap gaat veel meer over jezelf goed kennen, out of the box kunnen denken, persoonlijk leiderschap, risico’s durven nemen, de juiste vragen stellen, flexibel zijn en misschien wel het allerbelangrijkste, in staat zijn om het team in haar kracht te zetten. En om je team in haar kracht te zetten moet je elkaar heel goed kennen. Weten waar iemands kracht ligt, waar iemand energie van krijgt, hoe iemand reageert, wat iemand nodig heeft en welke dynamiek dit vervolgens weer op het team heeft.

 Afgelopen jaren kwamen we te veel mensen tegen die zichzelf in de basis niet kende. Ogenschijnlijke simpele vragen als; wat maakt je uniek en waar krijg je energie van, konden niet worden beantwoord. Het is ook bijzonder lastig om te bedenken wat je wil, waar je voor staat en wat je nodig hebt als je jezelf niet goed kent. Laat staan dat je vervolgens vanuit het nieuwe leiderschap een team tot topprestaties moet brengen. Er is werk aan de winkel!

‘Ga eens eerlijk na binnen je bedrijf, binnen je team, zijn jullie klaar voor de toekomst en nieuw leiderschap?’

Het is belangrijk dat leidinggevende en teams inzicht krijgen in hun krachten maar juist ook wat ze nodig hebben van hun omgeving om het beste uit zichzelf en het team te kunnen halen. We gunnen iedereen duidelijkheid over hun eigen persoonlijkheid en de dynamiek die dit met zich meebrengt. Weten waarom je reageert zoals je doet, weten wat je uniek maakt, weten wat je nodig hebt van je team of leidinggevende om het beste uit jezelf te halen en om optimaal te kunnen presteren. Vanuit deze overtuiging helpen we organisaties met programma’s die echt het verschil kunnen maken.

‘Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers levert een ongekend rendement op.’

Ga eens eerlijk na binnen je bedrijf, binnen je team, zijn jullie klaar voor de toekomst en nieuw leiderschap? Weten jullie wat het team uniek maakt en waar de blinde vlekken liggen?

Investeren in de ontwikkeling van je medewerkers levert een ongekend rendement op.

We denken graag met je mee.

Neem contact op via info@advantage-advies.nl of laat hieronder een berichtje achter.

Valentijnsdag: Hoe zelfliefde begint bij persoonlijke ontwikkeling

Op Valentijnsdag geven geliefde elkaar iets meer aandacht om hun liefde voor elkaar te uiten. Het was Paus Gelasius I die in het jaar 496, 14 februari de dag van de heilige Valentijn uitriep. Als het gaat over liefde dan wordt er vaak gezegd dat je eerst van jezelf moet leren houden voordat je in staat bent liefde te geven of te delen met anderen. Het begint dus bij zelfliefde. En laat dat nu juist in de huidige maatschappij en tijdsgeest moeilijker zijn dan ooit.

'Self-love is the source of all our other loves' - Pierre Corneille

Vandaag de dag leven we in een maatschappij die ons steeds maar vertelt dat we niet goed genoeg zijn, niet succesvol genoeg, niet slank genoeg, niet rijk genoeg. Het is dus niet verrassend dat velen onder ons worstelen met zelfliefde en het moeilijk vinden onszelf te aanvaarden zoals we zijn. 

Zelfliefde is het waarderen van jezelf inclusief alle mooie en minder mooie kanten die je hebt. Door met minder waardeoordeel naar jezelf en anderen te kijken ben je in staat enorm veel rust te creëren. Rust in je hoofd maar ook fysieke rust dat je uitstraalt. Ook zal je veel dichter bij jezelf komen te staan. Het is simpelweg goed wie je bent. De belemmerende gedachten worden minder en milder. Het vertrouwen in jezelf daarentegen zal groeien. Bij Advantage zijn we van mening dat zelfliefde een vak zou moeten zijn op school en een onderdeel van de secundaire arbeidsvoorwaarden bij bedrijven.

Weten wat je waarden zijn, wat je verhaal is, welke factoren invloed hebben gehad op de persoon die je nu bent. Weten wat je talenten zijn, wat je belangrijk vindt en accepteren wat je minder mooie kanten zijn van jezelf. Het zijn nogal wat zaken die je te onderzoeken hebt om hier de antwoorden op te vinden. Gelukkig bestaan er tools en methodieken die je kunnen helpen dit leerproces te versnellen. Bij de ontwikkelprogramma’s die we voor bedrijven maken, gebruiken we de ontwikkelmethodiek Birkman.

‘Bij Advantage zijn we van mening dat dit een vak moet zijn op school’

Bedrijven die persoonlijke ontwikkeling van medewerkers aandacht geven zien dat medewerkers letterlijk in beweging komen, dat ze bewustere keuzes maken, dat ze meer regie krijgen over hun persoonlijke ontwikkeling en leren zij wie ze écht zijn. Dit alles draagt bij aan preventie, duurzame inzetbaarheid, werkplezier, mobiliteit en kwaliteit. Voor bedrijven een ongekend rendement.

Nieuwsgierig naar de manier waarop we bij Advantage waarde toevoegen voor je bedrijf door de ontwikkeling van werknemers?

Blue Monday? Bue Monday!!

Het is vandaag officieel de meeste deprimerende dag van het jaar. De dagen zijn kort en donker, we komend te weinig buiten en slepen onszelf de dagen door. Het is de eerste dag van de week, weinig energie, niet vooruit te branden, goede voornemens die niet gelukt zijn en de vakantie lijkt nog ver weg. Toch zijn er mogelijkheden om deze dag door te komen. 

Kietel jezelf

Maak het jezelf zo leuk mogelijk. Doe vandaag de dingen waar je de meeste energie van krijgt! Rij een blokje om voor dat lekkere croissantje, zet een muziekje op, gooi netflix aan of neem even de tijd voor een goed gesprek met je collega. De dingen die ‘moeten’ kunnen wel een dag wachten. De was, je administratie of een slecht nieuwsgesprek; bewaar dat maar voor morgen.

Gedachten hebben veel meer invloed op je gedrag dan dat je denkt. Meer inzicht en controle over je gedachten kunnen je ver brengen.

 Geef complimenten 

Het is bewezen dat het geven van complimenten en glimlachen daadwerkelijk bijdragen aan een geluksgevoel. Deel vandaag lekker veel complimenten uit en je zal zien welk effect het op je heeft. 

Uiteindelijk bepaal jij zelf of je Blue Monday effect laat hebben op je dag.

Train je mindset

Uiteindelijk bepaal jij zelf of je Blue Monday effect laat hebben op je dag. Het is ooit bedacht door een PR-bureau om vroeg boekingen van vakanties te stimuleren. Jij bepaalt uiteindelijk welke gedachten en welk gevoel je hierbij hebt. Gedachten hebben veel meer invloed op je gedrag dan dat je denkt. Meer inzicht en controle over je gedachten kunnen je ver brengen. Laat je niet gek maken door alles wat je hoort over Blue Monday en geniet van deze mooie dag!

Wil je meer weten over het trainen van je mindset en de invloed van gedachten? Het is een onderdeel van onze programma's. www.avantage-advies.nl

Weten wat je talenten zijn? Dit helpt je opweg!

Het kan soms lastig zijn om je eigen talenten te ontdekken en te omarmen. Veel mensen vinden het benoemen van de punten waar ze niet goed in zijn veel gemakkelijker dan het benoemen van de punten waar ze goed in zijn en waar hun talenten liggen. Toch is het belangrijk om te weten wat je talenten zijn. Niet alleen voor je loopbaan carrière maar ook om te zorgen dat je met plezier en vanuit je talenten kan werken. Lees hieronder vier manieren die je kunnen helpen je talenten te achterhalen.

 #1 Analyseer je successen

Door je geboekte successen eens goed uit te pluizen kan je analyseren of er patronen te herkennen zijn. Welke bijdrage had jij aan het succes? In welke situatie heb je het fijnste gewerkt? Wat had jij in deze situaties meer of beter onder controle dan anderen in je team? Wanneer je al deze successen opschrijft, zal je zien dat er een rode draad te vinden is van de dingen waar je energie van krijgt en op welke punten je kracht ligt.

#2 Vraag het anderen

Omdat het soms lastig is om je sterke punten te benoemen, kan je het ook anderen laten doen. Collega’s die nauw met je samenwerken, je partner met wie je samenleeft, je ouders of vrienden die je al langer kennen; ze kennen je vast op een andere manier dan dat jij jezelf kent. Op internet zijn templates te vinden zoals het 360 graden feedback formulier. Laat 5 mensen die dicht bij je staan dit formulier eens invullen en ga het gesprek met ze aan. Het levert vast verassende inzichten op.

Gun jezelf meer duidelijkheid over je krachten en investeer in je persoonlijke ontwikkeling.

#3 Geef je sterke punten aandacht

Alles wat aandacht krijgt groeit. In plaats van veel energie te steken in het ontwikkelen van je zwakke punten en ergens in het midden uitkomen, probeer eens meer aandacht te besteden om je sterke punten nog verder te ontwikkelen. Dit zorgt voor een onderscheidend vermogen.

#4 Investeer in een methodiek die deze inzichten geeft

Zelf op onderzoek uitgaan kan je veel opleveren. Toch kan het soms beter zijn om hiervoor een professional in te schakelen. Er bestaan verschillende methodieken die je helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Bij Advantage werken we bijvoorbeeld met de Birkman methodiek. In een prachtig rapport krijg je inzicht in je sterke kanten, waar je energie van krijgt, welke werkomgeving bij je past, wat je nodig hebt van een werkomgeving of leidinggevende. Gun jezelf meer duidelijkheid over je krachten en investeer in je persoonlijke ontwikkeling.

Zo maak jij van 2019 jouw jaar!

Het gebeurt steeds vaker dat aan het einde van het jaar de balans wordt opgemaakt. Hoe zag jouw jaar er eigenlijk uit? Heb je genoeg aandacht gehad voor je dromen en ambities? Heb je kansen laten liggen? Heb je genoeg aandacht en tijd besteed aan je gezin? En wat ga je volgend jaar anders doen om een ander resultaat te bereiken? Met onderstaande uitgangspunten maak je van 2019 jouw jaar!

Omdenken van je ‘zwakke’ eigenschappen: Zwakke eigenschappen, we hebben ze allemaal. We focussen ons op het verbeteren van deze ‘zwakke eigenschappen’. Dat gaat soms veel lastiger dan van te voren gedacht. Zelf geloof ik niet in zwakke eigenschappen, wel in niet voldoende ontwikkelde competenties of kennis. Eigenschappen zijn een onderdeel van onszelf en vaak lastig te veranderen. Veel beter werkt het om te accepteren dat je bepaalde eigenschappen hebt en door te omdenken het een positieve en waardevolle lading te geven. Een voorbeeld; krijg je te horen dat je vaak te weinig emoties toont? Waarschijnlijk ben je juist goed in staat hoofd- van bijzaken te scheiden en een professionele houding aan te nemen.

Investeer in jezelf: Zet jezelf in het centrale punt in je leven. Werken aan een betere versie van jezelf of werken aan je dromen en ambities vraagt om tijd, aandacht en toewijding. Je zal veel moeten trainen om uiteindelijk te komen waar je wil zijn. Laat de kans om jezelf te ontwikkelen niet van anderen afhangen. Dit hoeven helemaal geen lange, tijdrovende en dure opleidingen te zijn. In trainingen en persoonlijke trajecten kan je enorm veel en effectief leren. Gun jezelf een mooie ontwikkeling in het nieuwe jaar!

‘Laat de kans om je te ontwikkelen niet van anderen afhangen’

Omring je met mensen met dezelfde energie: Zorg dat je mensen om je heen verzamelt waar je van kan leren en waar je vraagstukken kan neerleggen. Die een vernieuwende kijk hebben zaken en inspirerende dingen realiseren. Deze energie stelt je in staat je te ontwikkelen en te groeien. En daarbij; je bent een kopie van de zeven mensen in je leven met wie je de meeste tijd doorbrengt. Misschien komt het wat dichtbij, maar denk daar eens over na. De zeven mensen in je leven en hoe zij al dan niet bijdragen aan het realiseren van je dromen.

Zorg voor een hoger energieniveau: Met een hoger energieniveau kan je meer aan. Niet alleen in de letterlijke zin zodat je meer taken aankan of meer werk kan verzetten. Het helpt je ook om betere keuzes te maken, veerkrachtiger te zijn, helder na te denken en te groeien. Voeding, voldoende slaap en een actieve levensstijl dragen hier enorm aan bij.

Enjoy the ride: De weg naar je doel toe, het proces, kan soms vol zitten met gaten in de weg of juist met hoge toppen. Hoe jouw weg er ook uitziet, probeer er van te genieten. Van elke fout, situatie of persoon kan je leren. Maak van 2019 jouw jaar!

Weten wat Advantage voor je ontwikkeling kan betekenen? Stuur een e-mail naar info@advantage-advies.nl